Novi Sad
15.10.2012.
12:45 > 05:17
Udruženje građana Novosadska biciklistička inicijativa sprovelo je akciju mapiranja biciklističkih staza u Novom Sadu tokom koje su zabeležili više od 180 problema i opasnih mesta za bicikliste.
  • semtex

    16.10.2012 16:38
    @Vlada
    Retko pesacim,a i kad pesacim ne radim to po biciklistickoj stazi vec po pesackoj zoni i takodje gledam kako da cimnem ove sto voze bicikle po pesackoj zoni;)
  • tnt

    16.10.2012 08:26
    nasip
    Tacni su navodi u vezi nasipa od Heroja Pinkija. Predlozicemo da se zabrani saobracaj za sva motorna vozila. Ako hoce da idu u Dolini lopova neka idu preko Adice i svi putevi koje vodi do priobale moraju samo preko nasipa a ne duz nasipom. Voznja na nasipu treba strogo zabraniti!
  • Vlada

    16.10.2012 07:05
    @semtex
    Pa ako se šećkaš po delu prelaza kojim idu biciklisti, onda je tačniji procenat oko 60% gaženja, ali tebe. U stvari, ja se trudim samo da vas kvrcnem, ili prepadnem, ali nikad ne znaš...
  • Limanka

    15.10.2012 22:51
    @Neko
    E, moj Neko, od koga si našao da tražiš novce. U pravu si to za Kamenjar tj. nasip jer tamo je, ako ideš biciklom, glava dobrano u torbi. Evo iz prve ruke komentara saobraćajne policije koja je tog dana (letos u avgustu) "kontrolisala saobraćaj" na početku nasipa tj. kada se iz Heroja Pinkija izađe na nasip. Koleginica i ja smo se vraćale biciklima sa posla i pored nas je ludački projurio iz suprotnog pravca Mercedes koji je preticao, tako da smo morale da se povučemo na onaj zemljani deo nasipa i zamalo da se skotrljamo niz nasip. Uspela sam da vidim da je mlađi lik bio u kolima i da je-telefonirao! Ugledam policijsku patrolu priđem i pitam da li kontrolišu saobračaj i, vidno uplašena, kako to čine?! Policajac klimne glavom, kaže da kontrolišu i pita šta se desilo?! Ja mu ispričam a on, mrtav hladan, kaže: "Mi takvima ne možemo ništa!" Bila sam toliko ponižena, ogorčena, besna, da ne mogu da vam opišem! Samo sam rekla: "Jel' tako?! E, pa baš vam hvala što ste mi otvorili oči!" I ti, Neko očekuješ od tamo nekog maminog sina da pomogne da se izgradi biciklistička staza?! Pa uskoro može da njemu i njemu sličnima postane "omiljeni sport" ko je na nasipu danas više biciklista preplašio svojom ludom vožnjom!!!
  • semtex

    15.10.2012 17:39
    prelazak kolovoza
    Svaki prelazak kolovoza bez silazenja i guranja bicikla je 50% gazenje,koliko biciklista postuje svoju bezbednost?
  • ns time

    15.10.2012 15:49
    oprezno
    Dugogodisnji sam vozac.Primetila sam jedno mesto gde je veoma tesko primetiti bicikliste,pa zelim da na to skrenem paznju:rec je o izlasku sa mesta za pranje kola Delfin na Novom naselju.Biciklisticka staza se prekida tu gde kola izlaze i nekako ima neki mrtvo ugao ,pa se biciklisti odjednom pojave.U poslednjem momentu videla sam biciklistu.
  • Vladimir

    15.10.2012 15:23
    opasne deonice
    za bicikliste su svaki metar za one koji ne poznaju ni mrvicu saobracajnih propisa i voze bez svetala ... a takvih je na zalost najvise
  • ns

    15.10.2012 14:10
    svako učestvovanje bicikala u saobraćaju sem po biciklističkim stazama je opasno jer biciklisti ne moraju da znaju šta znači niti jedan znak jer ne polažu pravila saobraćaja i ne dobijaju dozvolu za učestvovanje u saobraćaju, Novi Sad je dobro krenuo sa mrežom biciklističkih staza i trebao bi pod hitno postojeće da sanira i da izgradi duž puteva tamo gde ih nema, kad se desi nesreća uvek je po pravilu kriv vozač automobila jer nažalost uvek slabiji nastrada a ne mora biti tako..
  • Zahvalni biciklista

    15.10.2012 13:33
    BRAVO MAJSTORI!
    Licna incijativa i nesebicno emitovanje energije je osnovni pokretac drustva.
  • neko

    15.10.2012 12:55
    Kamenjar
    Mislim da je potrebno konačno izgraditi biciklističku stazu do kamenjara! Automobili jure i preko 100km/h, nema rasvete i svaka vožnja do kamenjara je VELIKI rizik! Molio bih političare, lopove, tajkune ili kako im već odgovara da ih zovemo, da izvade malo sitniša iz džepova i plate taj put! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna